tirsdag 23. september 2014

Besøk hos flisekompaniet

I dag har vi vært på besøk hos flisekompaniet, hvor vi fikk litt info om hvordan fliser er laget, og hva som er det nye og store nå for tiden.
En snill og oppegående fyr med navn Magne som startet denne butikken på Hamar i 2009 startet med og fortelle litt om hva slags fliser som var det beste. De keramiske flisene som var det store for noen år tilbake er nå på vei bort for godt. i dag er det mer fokus på kvalitet, og da kommer porcelant (tror det er sånn det skrives) inn i bilde. Denne flisen tåler en hel del mer en vanlig keramisk flis, og kommer i mange forskjellige varianter.

(her ser man det med forskjellige fliser i samme, som danner et unikt uttrykk)

De største innen fliser er helt klar Italia, og det er de som har de store messene med nyheter. Så italia har helt klart kvaliteten, men mange i Asia og øst Europa kopierer italienerne, noe som gjør at det er viktig og tenke at man får det man betaler for.
(øverst her ser man skifer, og uner ser man porcelant i 1x3 med 4mm tykkelse)


I dag er det veldig populært med tre og betong imitasjon på fliser. og nå er det miksing av forskjellige sorter som er det nye innen nytt. man mikser stein, tre og betong om hverandre og får et unikt uttrykk. Pluss at man lager et bilde av en stein, og tekker ut forskjellige bilder av det bilde, noe som gjør at flisene ikke blir helt like og danner et spennende og fint utseende.

(her ser man betong og tre fliser)

man får fliser i mange forskjellige tykkelser og størrelser. Porcelant fås da i en ute variant som man ikke trenger å legge et underlag under, denne er 2cm tykk. Det finnes også Porcelant som er 4mm tynn! den finnes i størrelser helt opp til 1x3m. og det er jo størrelse på flisene som er mest populært akkurat nå.

Ellers finnes alt fra marmor, skifer, mosaikk, naturstein, og mange andre typer. Og i dag er kunder mer opptatt av hvordan de vil det skal se ut, noe som gjør det enda mer spennende for å finne unike og spennende materialer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar