onsdag 1. oktober 2014

5 OM DAGEN

Tom Dixon: Er en britisk designer som er født 21.mai 1959. Tom har spesialisert seg innen møbler, belysning og annet tilbehør. Noe som også er gøy med han er at han er selvlært innen veldig mye. I dag selger han designet sitt gjennom sitt eget firma "Tom Dixon" som ble etablert i 2002. Hans gjennombrudd innen å være kjent kom på 1980-tallet. I dag kjenner de fleste kan gjennom de metalliske lampene hans.

Vannkjelen: Designet av den amerikanske arkitekten Michael Graves, som igjen blir produsert gjennom Alessi. Vannkjelen kom i 1985, og er laget av høyglanspolert rustfritt stål. Det som er spesielt med denne vannkjelen er at den har en fugl på tuten, som plystrer når vannet koker.
 

Bauhaus: En skole som var åpen fra 1919-1933. Skolen befant seg i Tyskland og ble grunnlagt av Walter Gropius. Denne skolen skulle i utgangspunktet samle kunst, håndverk og industri. Møblene som ble designet ved Bauhaus er kjent for å være enkle, rene og funksjonelle. Alt av detaljer og dilldall ble fjernet for et enklere og mer funksjonelt uttrykk.

Tapet: 3D-tapeter kan man finne på blant annet sider som happywall.no
Fototapeter kan finnes på blant annet sider som www.mrperswall.no



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar