onsdag 1. oktober 2014

5 OM DAGEN

George Jensen: er et dansk firma som ble etablert i 1904. George er eieren, som var en sølvsmed. han har laget kjøkkenutstyr og interiørdetaljer som bestikk, lysestaker osv. Noen av produktene er designet av kjente designere som Arne Jacobsen.









Stelton: Dansk firma etablert 1960. i 1964 dannet de et samarbeid med danske Arne Jacobsen. Paul Smith har også designet litt for stelton. De blir sett på som skandinavisk design av høy kvalitet. Deres visjon er å bli assosiert som de mest overraskende, innovative og funkjsonelle lifestile-varemerke.











Vola: Dansk firma etablert 1873. Overgaard eier og driver dette firmaet. De har hatt samarbeid med kjente designere som Arne Jacobsen, og de lager hovedsaklig armaturer.












Cylindia line: en serie designet av Arne Jacobsen og produsert av stelton. Designet ble designet for hotellet i København. Serien er kjent for sine harmoniske former, rene linjer og enkelhet. Serien skal være slitesterk og holdbar.








Mogens Lassen: Firma etablert for ene broren innenfor merket By Lassen, Flemming Lassen. Brødrene lever ikke i dag, men deres talentfulle design lever videre i nye generasjoner.









Kubus: Lysestake designet av Mogens Lassen. Hadde stor sans for proporsjoner og matematikk, noe som synes i lysestaken. Den var ferdig i 1962, men da ble den kun brukt innen familie og venner. Blir sett på som ren og vakker kunst.













Kay Boyesen: Leken og talentfull designer og sølvsmed. Han ønsket og jobbet med å skape liv til tre, og det han er mest kjent for er de tre lekene med de humoristiske uttrykk. Han har også andre design som bestikk, smykker og tekanner.









Bildecollagene er lånt av gode snille Emma :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar