tirsdag 4. november 2014

Edvardsen belysning

I dag har vi vært på befaring hos Edvardsen belysning. Det er en belysnings butikk med fokus på belysning og belysnings-rådgivning. Det er i utgangspunktet en familiebedrift som startet i 1963, men butikken ble nyåpnet i 2012.

Der lærte vi litt om belysning og hva som er viktig og huske på, og hva som er mest vanlig i privathjem i dag.
De har mye forskjellig etter forskjellig områder. For et godt opplyst rom som f.eks en gang er takbeslag/plafonn vanlig, det sprer godt spredt indirekte lys. Det er også mange spennende og kreative lamper og armaturer. Mye av det er ting man elsker eller hater med engang. Et eksempel på et armatur som dette kan være Tiffany lampene. De er laget med håndverk og er designet i Sverige.



















Spotter blir mye brukt for å opplyse rommet med den generelle belysningen. Det er fint å bruke til å skape fokus til møbler og bilder. Det er også en fin lyskilde hvis man har lyse vegger, da lyset blir reflektert i veggene.
Mange tenker med engang at lys skal være store fokuselementer. Det er sant på mange måter, men man tenker ikke så ofte over at man trenger mye lys i et rom. Da kan man velge f.eks spotter rundt om, også få elementer som skaper et fokuspunkt. Har man for mye fokus elementer vil rommet virke rotete.
 

 


I dagens samfunn skal alt bli mer og mer miljøvennlig og bruke minst mulig energi. derfor utvikles nye produkter hele tiden. En lyskilde som kommer sterkere og sterkere inn i dag er LED. Det er en fin lyskilde som gir mye lys, men den kan virke litt blåhvit. Derfor er mange ennå litt skeptiske til å bruke for mye LED med tanke på at man bor i kalde nor, hvor vi vil ha mest mulig varme. LED er på stor utvikling og man ser at de er på god vei til å kunne konkurrere med halogen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar